Sibrenne is zelfstandig ondernemer en helpt mensen te leren in organisaties. Online tools zijn essentieel in haar werk. Eigenlijk dus ook volstrekt logisch dat ik haar online sprak, via Zoom.

Via de PABO in Dordrecht en Toegepaste Onderwijskunde in Enschede is Sibrenne in dit vak gerold. Niet meteen als ondernemer, maar een belangrijke werkgever leerde haar wel alvast ondernemerschap binnen de kaders van een baan. Nu werkt ze samen met Joitske, die ik eerder al interviewde, onder de vlag En nu online. Boeken spelen een belangrijke rol in haar werk. Sibrenne leest graag om haar kennis te vergroten, ook op vakgebieden die niet meteen te maken hebben met haar werk. Bovendien schreef ze samen met Joitske zelf twee boeken. Ik vroeg haar wat boeken schrijven eigenlijk oplevert. Voorafgaand aan haar ondernemerschap heeft Sibrenne kort geflirt met het idee om in het buitenland te werken. Een half jaar bracht ze door in Ghana, in een dorpje zonder voorzieningen, om een kleuterschool te beginnen. Uiteindelijk besloot ze dat werken vanuit Nederland haar beter paste. In het gesprek legt ze uit waarom. En ook waarom ze zichzelf over twintig jaar ziet staan in een bloemenwinkeltje.

Meer over Sibrenne’s werk vind je op ennuonline.com

De publicaties van Sibrenne en Joitske: https://ennuonline.com/boeken/

Het interview met Joitske (aflevering 3): https://ervaringgeenbezwaar.nl/podcast/3-joitske/

Met dank aan podcastveteraan Mark Fonseca Rendeiro voor tips over het online opnemen. Luister zijn podcast op http://citizenreporter.org/

Ervaring Geen Bezwaar
Ervaring Geen Bezwaar
#5 Sibrenne
/