ervaring geen bezwaar cover
Lieve luisteraar,

er staat weer een aflevering van ervaring geen bezwaar voor je klaar. Eindelijk. In augustus deed ik de vorige. De twee maanden die volgden stonden in het teken van verkoudheidje hier, testje daar. Dat krijg je met een kind van vier in een nieuwe klas. Daardoor kon ik niet op bezoek bij anderen, ook niet om te interviewen.

Was ik zelf eindelijk snotneusvrij én had ik een nieuw interview met mijn gast Sibrenne gepland staan, bleken toch wel veel mensen besmet met Covid-19, ook in mijn omgeving. Strikt genomen mocht ik wel op bezoek voor het afnemen van een interview, maar daar voelde ik me ongemakkelijk bij. En Sibrenne ook. Temeer omdat Sibrenne een zoon heeft met een hartafwijking en daardoor kwetsbaarder is. Alle reden om de knoop door te hakken en mijn principe 'interviewen bij de mensen thuis' los te laten voor de komende maanden. Het vergde wel wat zoekwerk hoe ik de geluidskwaliteit op peil kon houden (met dank voor de tips van podcastveteraan Mark). De uitkomst van die zoektocht was dat ik een extra microfoon heb gekocht en laten bezorgen bij Sibrenne. Eentje die je zo via een USB-poort in kunt pluggen en dan ook gewoon werkt. In mijn geïmproviseerde 'sound-booth' sprak ik Sibrenne toch een beetje thuis. Ik in mijn werkkamer, zij in de hare.
Elmine's geïmproviseerde 'sound booth'
We hebben ruim anderhalf uur gezoomd (woord van het jaar?). Sibrenne vertelde me over doorleren na de PABO, we wisselden ervaring uit over de knip-en-plakcursus aan de Universiteit Twente, ik vroeg haar naar haar fascinatie voor technologie om leren in het werk te ondersteunen, we hadden het over boeken lezen, over boeken schrijven, over kleuters onderwijzen in Ghana, over ondernemen, en dat Sibrenne zichzelf ziet eindigen in een bloemenwinkeltje (of stiekem toch voor de klas).

Luister vooral zelf naar het gesprek.

De komende maanden blijf ik interviewen op afstand. De 'ervaringsmicrofoon' ligt klaar om opgestuurd te worden naar de volgende vakvrouw.

Alvast veel plezier met luisteren.

Blijf vooral bewegen de komende maanden. Sinds september loop ik elke dag minstens een half uur buiten, regen of geen regen. Ik kan het je aanraden. En terwijl ik door de wijk struin luister ik natuurlijk vaak naar een podcast ;-)

Tot de volgende!

Elmine

P.S.: Ben jij nieuwsgierig naar het verhaal van iemand in jouw netwerk? Of wil je zelf wel eens vertellen over je werk? Neem contact met me op. Ik ben altijd op zoek naar vakvrouwen om te ondervragen.
MailPoet